Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skölj. Skala och hacka lök och rotselleri i fina tärningar. Skölj spenaten noga med kallt vatten i ett durkslag.
Hacka. Förväll spenaten med kokande vatten som hälls över spenaten i durkslaget. Kyl ner med kallt vatten och krama ur vattnet. Hacka spenaten fint.
Fräs och koka. Fräs lök och rotselleri i smör i en gryta tills löken blir blank. Tillsätt vetemjölet och rör om till en redning. Späd med kokande vatten, grönsaksfond och grädde under omrörning. Låt soppan koka 5 minuter. Tillsätt hackad spenat. Smaksätt med salt, peppar och körvel eller timjan.
Sjud äggen. Koka upp vatten, salt och ättiksprit i en låg vid kastrull. Knäck äggen, ett och ett i en kopp, och häll försiktigt ner i det sjudande vattnet. Låt äggen sjuda, cirka 4 minuter.
Putsa kanterna. Ta upp dem med hålslev och lägg i en form med varmt vatten. Putsa kanterna på äggen med ett mått. Servera äggen i soppan.
Mortla. Strimla baconet, stek det knaprigt i en het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Stöt baconet till strössel i en mortel och strö över soppan.
Krispigt. Varm och mättande spenatsoppa med helpocherade ägg och baconströssel. Foto THOMAS CARLÉN
Recept från Mitt kök