Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatsoppa med lax och lök

LCHF-soppa! Toppa spenatsoppan med fräst spenat och kallrökt lax. Servera gärna med löskokta ägghalvor.

Spenatsoppa med lax och lök
Spenatsoppa med lax och lök
Spenatsoppa med lax och lök
Foto: Joel Wåreus

Spenatsoppa med lax

  • 10 cmpurjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 7 dlgrönsaksbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 70 gspenat- färsk
  • 4 skivorkallrökt lax
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Tillbehör

  • evägghalvor- löskokta

Gör så här

  1. Spenatsoppa med lax: Strimla purjolöken fint, skala och skiva vitlöken och fräs på medelvärme i olivolja i en kastrull.

  2. Häll på grönsaksbuljongen och koka upp, häll i grädden och lägg i två tredjedelar av spenaten.

  3. Mixa med en mixerstav och smaka av soppan med salt och peppar.

  4. Fräs resten av spenaten i olivolja, strimla laxen och stek strimlorna.

  5. Servering: Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat och lax. Servera med löskokta ägghalvor om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök