Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatsoppa med ägg

Citronsaft i soppan ger en frisk syra.

Spenatsoppa med äggSpenatsoppa med äggSpenatsoppa med ägg
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gbladspenat- fryst
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dlmellangrädde
  • 2,5 mskcitron- pressad
  • 4ägg
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Tillbehör

  • 60 gbröd- per portion

Gör så här

  1. Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.

  2. Fräs spenat och lök i smör i en gryta ca 5 min. Rör i mjölet och späd med vatten. Tillsätt buljong-tärningar och låt soppan koka under lock ca 10 min. tillsätt grädde och citronsaft. Mixa soppan lite slarvigt med mixerstav.

  3. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Servera soppan med ägghalvor och bröd.

Vad tyckte du om receptet?