Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatsallad med sesam

Recept på spenatsallad med sesam. Gott tillbehör till japanska risrätter.

Spenatsallad med sesam
Spenatsallad med sesam
Spenatsallad med sesam
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gspenat
  • 2 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Koka spenaten i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av i ett durkslag och spola i rikligt med kallt vatten. Krama ut vattnet ordentligt och forma spenaten till en tjock rulle. Skär i 1–2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på ett fat.

  2. Rör ihop soja, sesamolja och socker tills sockret lösts upp. Häll dressingen över spenaten.

  3. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Mortla fröna. Strö dem över spenaten och servera. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva Porsklev