Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatsallad med nötter & västerbottensost

Ringla dressingen över salladen strax före servering, om den hälls på för långt innan sjunker bladen ihop. Grundreceptet ger 8 bufféportioner.

Spenatsallad med nötter & västerbottensost
Spenatsallad med nötter & västerbottensost
Spenatsallad med nötter & västerbottensost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 200 gbabyspenat- cirka
  • citron- pressad
  • 1rött äpple
  • 50 gvästerbottensost- cirka
  • 4 mskvalnötsolja- eller hasselnötsollja
  • 1,5 mskbalsamvinäger- helst lagrad
  • 2 tskhonung- flytande
  • salt
  • peppar- nymalen

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt.

  2. Blanda ingredienserna till dressingen.

  3. Skölj salladen och torka bladen noga. Skär äpplet i tunna skivor och pressa över citron så mörknar det inte.

  4. Lägg upp salladen på ett fat, blanda med äpplet och ringla över dressingen. Hyvla över ost och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök