Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatsallad med äpple och valnötter

Spenatsallad har blivit mer populär nu när späda blad finns att köpa året om. Friska äppelbitar och valnötter ger en fin smakbrytning och den fräscha dressingen av lime och olivolja passar perfekt till.

Spenatsallad med äpple och valnötter
Spenatsallad med äpple och valnötter
Spenatsallad med äpple och valnötter

Ingredienser

  • 200 gspenatblad- färska
  • 3äpplen- t ex av sorten Ingrid- Marie
  • 50 gvalnötter
  • 1,5 msklime- pressad
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skölj spenaten väl, slunga eller låt den rinna av väl. Tvätta äpplena.

  2. Skär äpplena i tunna klyftor gärna med skalet på.

  3. Grovhacka valnötterna.

  4. Blanda ihop och häll på limesaft och olivolja. Rör om.

Vad tyckte du om receptet?