Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra

Recept på spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra. Pannkakor – en riktig familje-favorit! Mixa ner spenat i pannkakssmeten och byt ut sylten mot en matig fyllning av kyckling och grönt!

Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra
Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra
Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra
Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gspenat- färsk
  • 1citron
  • 4ägg
  • 250 gkeso
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksmör

Fyllning

  • 225 gkycklingkött- tillagat
  • 1äpple
  • 1,5 dledamamebönor- eller gröna ärter
  • 3 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • babyspenat
  • citron

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten med mixerstav.

  2. Grädda pannkakor av smeten i smör i en liten panna, ca 20 cm i diameter. Håll dem varma under ett lock.

  3. Fyllning: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Kärna ur och riv ner äpplet. Tillsätt bönor eller ärter. Blanda ner tahini, citronsaft och spiskummin. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!