Allt om Mat / Recept / Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra
Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra
4 personer
40 minuter
(Betyg: 4,5 · 8 röster)
Recept på spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra. Pannkakor – en riktig familje-favorit! Mixa ner spenat i pannkakssmeten och byt ut sylten mot en matig fyllning av kyckling och grönt!
Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.Foto: Lisa Björner
(Betyg: 4,5 · 8 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
100 gspenat- färsk
1citron
4ägg
250 gkeso
1 dlmjölk
1 dlvetemjöl
0,5 tsksalt
2 msksmör
Fyllning
225 gkycklingkött- tillagat
1äpple
1,5 dledamamebönor- eller gröna ärter
3 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
1 mskcitron- pressad
0,5 tskspiskummin- mald
0,5 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
Tillbehör
babyspenat
citron
Gör så här
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten med mixerstav.
Grädda pannkakor av smeten i smör i en liten panna, ca 20 cm i diameter. Håll dem varma under ett lock.
Fyllning: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Kärna ur och riv ner äpplet. Tillsätt bönor eller ärter. Blanda ner tahini, citronsaft och spiskummin. Krydda med salt och peppar.
Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,5 · 8 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!