Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatpaj med tomat

Spenatpaj med tomatSpenatpaj med tomatSpenatpaj med tomat

Pajdeg

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 250 gbladspenat- tinad, urkramad
  • 0,5purjolök
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 2tomater- tunt skivade
  • 4ägg
  • 3 dlgräddfil
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 3 dlost- riven

Garnering

  • solrosskott- eller kryddgrönt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda ihop pajdegen i en matberedare.

  3. Kavla ut degen och klä en pajform ca 24 cm diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in den i kylen ca 30 minuter.

  4. Förgrädda pajskalet ca 10 min på nedersta falsen.

  5. Tina och krama ur vätskan från spenaten, skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör tills all vätska dunstat. Salta och peppra.

  6. Lägg spenat, purjolök och tomatskivor i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, mejeriprodukter, salt och peppar. Häll det över spenat och tomater.

  8. Strö över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min tills äggstanningen stelnat. Dekorera med solrosskott eller kryddgrönt.

Vad tyckte du om receptet?