Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 225°.
Blanda ihop pajdegen i en matberedare.
Kavla ut degen och klä en pajform ca 24 cm diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in den i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet ca 10 min på nedersta falsen.
Tina och krama ur vätskan från spenaten, skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör tills all vätska dunstat. Salta och peppra.
Lägg spenat, purjolök och tomatskivor i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mejeriprodukter, salt och peppar. Häll det över spenat och tomater.
Strö över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min tills äggstanningen stelnat. Dekorera med solrosskott eller kryddgrönt.