Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatomelett med blue cheese och valnötter

Valnötter innehåller nyttigt fett och har en mängd andra positiva effekter på din hälsa. Här fulländar de en ljuvlig LCHF-rätt i form av spenatomelett.

Spenatomelett med blue cheese och valnötterSpenatomelett med blue cheese och valnötterSpenatomelett med blue cheese och valnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • 40 gbabyspenat- + ca 10 g till servering
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 1äpple
  • 1salladslök
  • 0,5 litenrödlök
  • 50 gblåmögelost
  • 0,5 dlvalnötter
  • 1 msksmör- till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och grädde. Mixa spenaten och tillsätt ägg- smeten, salt och peppar.

  2. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Strimla sallads- löken och skär rödlöken i ringar.

  3. Smält smöret i en stekpanna, häll i äggsmeten och sänk värmen.

  4. Lägg på äpple, spenatblad, blåmögelost, valnötter och rödlök. Servera direkt ur pannan när omeletten nästan stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök