Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatlasagne med linser och gorgonzola

Spenatlasagne med linser och gorgonzola är en god vegorätt. Variera osten i lasagnen med andra ostsorter, t ex chèvre.

Spenatlasagne med linser och gorgonzola
Spenatlasagne med linser och gorgonzola
Spenatlasagne med linser och gorgonzola
Spenatlasagne med linser. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 glasagneplattor- färska
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 250 gspenat- färsk
  • 4 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 100 ggorgonzolaost
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 förplinser- svarta,  ångkokta  (125 g), Granarolo
  • 50 gvalnötter
  • 2 dlost- riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.

  2. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.

  3. Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

  4. Servera lasagnen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?