Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spenatlasagne med linser och gorgonzola är en god vegorätt. Variera osten i lasagnen med andra ostsorter, t ex chèvre.
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.
Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.
Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.
Servera lasagnen med sallad.