Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små mjuka potatiskuddar som tillsammans med den frästa kålen, lite citron och parmesan blir en vegetarisk fullträff. Vill du servera charkuterier till fungerar det alldeles ypperligt.
Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten.
Skala och pressa ner 1 vitlöksklyfta i en panna. Tillsätt 1 msk olja och 100 g spenat. Fräs under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Lägg fräset i hög mixerskål. Mixa slätt med en mixerstav.
Häll bort vattnet från potatisen och ånga av. Skala medan den är varm och pressa potatisen med en potatispress.
Blanda ihop potatis, 2 dl mjöl, ägg, 30 g parmesan, salt och spenatkrämen. Knåda hastigt ihop allt till en smidig deg på lätt mjölad arbetsbänk. Skär degen i 4 bitar. Rulla varje bit till smala längder och skär i 2 cm stora bitar. Lägg dem på mjölad tallrik.
Koka gnocchin i omgångar i kastrull med saltat vatten tills de flyter upp till ytan, i cirka 3 minuter. Ta upp dem med hjälp av en hålslev. Lägg dem på en oljad tallrik.
Skala och pressa i en vitlöksklyfta i en panna. Tillsätt 1 msk olja och fräs i 1 minut. Tillsätt den resterande spenaten och grönkålen. Fräs tills allt sjunkit ihop. Pressa i 1 msk citronsaft och krydda med flingsalt. Fördela fräset på ett stort fat.
Stek gnocchin i samma panna med 1 msk olja. Stek i cirka 3 minuter. Fördela gnocchin över grönkålsfräset och strö över 50 g parmesan.