Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost

Recept på spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost. Späda, fina spenatblad innehåller denna våriga gazpacho.

Spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost
Spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost
Spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 2 lspenat- färsk (ca 300 g)
  • 1gurka
  • 2salladslökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlvatten
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 1 dlolivolja- gärna kallpressad
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1,5 tsksalt

Tillbehör

  • 500 gräkor- med skal
  • bröd
  • 0,5grön chili- t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Ansa  och skölj spenaten noga.

  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Förväll spenaten ca 1 minut, spola dem i kallt vatten och krama ut all vätska.

  3. Grovhacka spenaten. Skala och grovhacka gurkan. Ansa och skär salladslöken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.

  4. Lägg alla ingredienser i mixerkanna eller matberedare. Mixa soppan slät och fin.

  5. Kyl soppan så att den är riktigt kall till servering. Skala räkorna och servera dem till soppan tillsammans med bröd.

Vad tyckte du om receptet?