Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatfylld rödtunga med forellrom

Genom att tillaga fisken i plastfilm får fisken en fin rund form.

Spenatfylld rödtunga med forellromSpenatfylld rödtunga med forellromSpenatfylld rödtunga med forellrom

Ingredienser

  • 8rödtungsfiléer
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1plastfolie

Fyllning

  • 0,5gul lök- finhackad
  • 1 msksmör
  • 100 gspenat- färsk
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 krmmuskotnöt- malen

Tillbehör

  • 50 gforellrom
  • 100 gspenat- färsk
  • 1 tskrapsolja

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Vänd ner spenaten mot slutet och smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna.

  2. Banka ut rödtungan mellan plastfilm med en köttbankare eller botten av en kastrull. Bred ut spenatblandningen på fisken och rulla ihop från stjärt till huvud. Rulla in hårt i plastfolie till en smällkaramell.

  3. Häll lite vatten på botten av en vid kastrull. Lägg på en upp och nedvänd tallrik. Koka upp och lägg fiskrullarna ovanpå tallriken. Ångkoka under lock 10–12 min tills innertemperaturen är 56°. Låt rullarna kallna i plastfolien och lägg dem i kylen.

  4. Servering: Tag bort plastfolien och skär fiskrullarna i skivor. Garnera med forellrom och färsk spenat, vänd i olja.

Vad tyckte du om receptet?