Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatblinier med kallrökt lax

Det blir mer smet än vad som går åt, men blinier som blir över kan frysas och sedan värmas vid servering.

Spenatblinier med kallrökt lax
Spenatblinier med kallrökt lax
Spenatblinier med kallrökt lax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gspenat- färsk
  • 1 dlvatten
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dllättöl
  • 1ägg
  • 3 msksmör

Topping

  • 100 glax- kallrökt
  • 1 dlsmetana- eller crème fraiche

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Mixa spenaten med vattnet. Blanda bovetemjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt spenatvattnet och öl och vispa till en klimpfri smet. Dela ägget och rör i äggulan.

  2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.

  3. Stek ca 1 msk av smeten till små plättar i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.

  4. Topping: Strimla laxen.

  5. Toppa blinierna med lax och smetana. Garnera med dill och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?