Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatbaguette

Servera gärna små läckra getostar till brödet.

Spenatbaguette
Spenatbaguette
Spenatbaguette

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 200 gspenat- hackad, fryst, tinad
  • 1 msksalt
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlsolroskärnor
  • 3 dlgrahamsmjöl
  • 1 lvetemjöl- + 1 dl vetemjöl till utbakningen

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och spenat fingervarmt och rör ut jästen i degvätskan.

  2. Tillsätt salt, olja, solroskärnor och mjöl. Arbeta till en smidig, något lös deg.

  3. Låt jäsa under duk ca 1 timme.

  4. Tag upp degen på mjölat bord och dela i 4 delar utan att knåda. Sätt ugnen på 225°.

  5. Rulla till avlånga rullar och vrid dem som du vrider tvätt.

  6. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt dem svalna under duk.

Vad tyckte du om receptet?