Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- & rödlöksflan med getost

Med färdigköpt smördeg är det verkligen enkelt att trolla fram något läckert, som det här flanet med härliga smaker.

Spenat- & rödlöksflan med getost
Spenat- & rödlöksflan med getost
Spenat- & rödlöksflan med getost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 200 gbabyspenat- färsk, ca
  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 125 ggetost- cirka
  • 2 mskhonung- flytande
  • 3 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöken. Mjukstek rödlöken i olivolja i cirka 15 minuter. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.

  2. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  3. Fördela spenatfräset på degen, lägg rödlöken ovanpå. Salta och peppra. Smula över osten.

  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och ringla över honung och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök