Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flanet passar bra som drinktilltugg, på buffén eller som lunchrätt, kanske tillsammans med lufttorkad skinka och en god sallad.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöken. Mjukstek rödlöken i olivolja, cirka 15 minuter. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.
Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.
Fördela spenaten på degen, lägg rödlöken ovanpå. Salta och peppra. Smula över osten.
Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Ta ut och ringla över honung och strö på nötter.
Recept från Mitt kök