Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och rödlöksflan med getost

Flanet passar bra som drinktilltugg, på buffén eller som lunchrätt, kanske tillsammans med lufttorkad skinka och en god sallad.

Spenat- och rödlöksflan med getost
Spenat- och rödlöksflan med getost
Spenat- och rödlöksflan med getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 200 gbabyspenat- färsk, ca
  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 125 ggetost- cirka
  • 2 mskhonung- flytande
  • 3 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöken. Mjukstek rödlöken i olivolja, cirka 15 minuter. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.

  2. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  3. Fördela spenaten på degen, lägg rödlöken ovanpå. Salta och peppra. Smula över osten.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Ta ut och ringla över honung och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök