Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och ricottapizza

Recept på spenat- och ricottapizza. New York-inspirerad pizza med fräst spenat och krämig ricottaost på en lite tjockare botten.

Spenat- och ricottapizza
Spenat- och ricottapizza
Spenat- och ricottapizza

Ingredienser

  • 1pizzadeg- förpackning färdig t ex Sara Lee, eller egen pizzabotten (ca 400 g)
  • 4 msktomatsås
  • 1king solo vitlök
  • 1 mskolivolja- + 1 msk olivolja
  • 250 gspenat- färsk
  • 1 tskflingsalt
  • 12lökar- gula
  • 1ricottaost- (250 g) ask
  • 1,5 dlost- riven (17 %)
  • evflingsalt- att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut pizzadegen till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bre på tomatsåsen.

  2. Skala och skiva vitlöken tunt och fräs den i 1 msk olja 2-3 min utan att den får färg. Tillsätt spenat och flingsalt. Vänd runt spenaten hastigt och låt svalna.

  3. Fräs löken i 1 msk olja tills den blir genomskinlig och glansig.

  4. Fördela spenat, lök och ricottaost jämnt över pizzan. Strö över riven ost. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen ca 15 min. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️