Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med spenat, quinoa och halstrad lax

Sallad med spenat, quinoa och halstrad lax. Quinoafrön är mycket rika på proteiner. Den vackra, svarta sorten innehåller mer kostfiber och är krispigare än den vita.

Sallad med spenat, quinoa och halstrad laxSallad med spenat, quinoa och halstrad laxSallad med spenat, quinoa och halstrad lax
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 dlquinoa- svart
  • 1rödlök- liten
  • 1körsbärstomater- (250 g) ask
  • 2 påsarbabyspenat- (à 80 g)
  • 600 glax- i bit gravad
  • 1 msksmör
  • 0,5 dldill- hackad

Vinägrett

  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskdijonsenap
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten så att alla bitterämnen sköljs bort. Koka den enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.

  2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.

  3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  4. Blanda quinoan med lök, tomater och spenat. Häll över vinägretten.

  5. Skär bort skinnet från laxen och strimla den. Stek den hastigt i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner dillen.

  6. Toppa salladen med laxen och servera.

Vad tyckte du om receptet?