Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvliga timbaler med spenat och potatis.
Rita av botten på en ugnssäker gratängform på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg i botten på formen. Smörj formen.
Krama ur förvälld spenat och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kokt potatis och salladslökar och kör till en jämn smet.
Tillsätt majsstärkelse, ägg, grädde, timjan, vitlök, salt och vitpeppar. Kör till en jämn smet.
Häll blandningen i formen och strö över osten. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalen stelnat, cirka 35 minuter. Låt svalna.
Stansa ut rundlar med ett mått, ta upp rundlarna och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med färsk timjan och eventuellt tusenskönor på fatet.
Recept från Mitt kök