Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och potatistimbaler

Ljuvliga timbaler med spenat och potatis.

Spenat- och potatistimbalerSpenat- och potatistimbalerSpenat- och potatistimbaler
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gbladspenat- förvälld
  • 300 gpotatis- kokt och skalad
  • 3 stsalladslökar
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 5 stägg
  • 3 dlgrädde
  • 2 tsktimjan- färsk, hackad
  • 1 stvitlöksklyfta- riven
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 75 gvästerbottensost- riven

Dekoration

  • timjan- färsk
  • evblommor- av tusenskönor

Gör så här

  1. Rita av botten på en ugnssäker gratängform på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg i botten på formen. Smörj formen.

  2. Krama ur förvälld spenat och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kokt potatis och salladslökar och kör till en jämn smet.

  3. Tillsätt majsstärkelse, ägg, grädde, timjan, vitlök, salt och vitpeppar. Kör till en jämn smet.

  4. Häll blandningen i formen och strö över osten. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalen stelnat, cirka 35 minuter. Låt svalna.

  5. Stansa ut rundlar med ett mått, ta upp rundlarna och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med färsk timjan och eventuellt tusenskönor på fatet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök