Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och ostmuffins

Baka gärna muffins i god tid. De går utmärkt att frysa.

Spenat- och ostmuffins
Spenat- och ostmuffins
Spenat- och ostmuffins

Ingredienser

  • 100 gspenat- färsk
  • 1 tskolivolja
  • 1 burkricottaost
  • 1ägg
  • 1 dlparmesan- grovriven
  • 1 mskmannagryn
  • 3 mskpinjenötter- rostade
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 6muffinsformar- + muffinsplåt
  • 1 tsksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Hacka spenaten. Fräs den i olja 1–2 min under omrörning.

  3. Blanda ricottan och ägget i en skål. Rör i parmesan, mannagryn och pinjenötter. Blanda i spenaten. Salta och peppra.

  4. Ställ muffinsformarna i muffinsplåten och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Prova med provsticka. Låt svalna innnan de lossas ur pappersformarna.

Vad tyckte du om receptet?