Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spenat- och olivflanet går utmärkt att förbereda dagen före festen. Det är lika gott kallt som varmt.
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och pepparfrukt. Vänd ner spenaten. Fräs tills den mjuknat och all vätska kokat in.
Kärna ur och skiva oliverna. Vispa upp och blanda ned äggen i spenatröran. Tillsätt oliverna. Smaka av med salt.
Kavla ut 3 smördegsplattor och lägg i en form, ca 25 x 30 cm. Bred på spenatröran. Kavla ut och skär ut band till dekor av den halva smördegsplattan. Lägg smördegsbanden på spenatröran. Pensla kanter och band med uppvispat ägg.
Grädda flanet mitt i ugnen ca 20 min. Skär i rutor.