Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och laxfyllda pastarullar

Snabbgjord och lite festlig pastarätt med rökt lax och spenatfyllning.

Spenat- och laxfyllda pastarullarSpenat- och laxfyllda pastarullarSpenat- och laxfyllda pastarullar

Ingredienser

  • 250 glasagneplattor- färska
  • 300 gkallrökt lax- tunna skivor
  • 1kelda citronsås
  • 2 dlparmesan- riven färsk

Fyllning

  • 5salladslökar
  • 150 gspenat- rensad färsk
  • 1 mskolivolja
  • 1 burkkesella
  • 2ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 0,5 krmmuskotnöt- mald

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Skiva salladslöken. Fräs den snabbt i olivolja. Hacka spenaten grovt och låt den fräsa med tills den mjuknar.

  3. Vispa samman kesella och ägg. Blanda ner lök och spenat. Smaka av med salt och kryddor.

  4. Lägg en skiva lax på varje platta och bred fyllning ovanpå. Rulla ihop från den bredare sidan. Lägg dem i väl smord ugnssäker form.

  5. Häll över citronsåsen och strö över ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?