Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och kesobiffar med tomatsallad och vitlök

Spenat och fetaost utgör en fantastisk kombination! Här möts de båda ingredienserna i smörstekta LCHF-biffar.

Spenat- och kesobiffar med tomatsallad och vitlök
Spenat- och kesobiffar med tomatsallad och vitlök
Spenat- och kesobiffar med tomatsallad och vitlök
Wolfgang Kleinschmidt

Spenat- och kesobiffar

  • 200 gbabyspenat- färsk
  • 2ägg
  • 200 gkeso- naturell
  • 40 gfetaost
  • 2 dlmandelmjöl
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 0,5 msktimjan- repad färsk
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 1romansallad
  • 10 gspenatblad
  • 2tomater
  • 0,5rödlök

Vitlökssmetana

  • 2 dlsmetana
  • 2vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka babyspenaten. Lägg hacket i en skål och blanda ner alla övriga ingredienser till biffarna.

  2. Forma till åtta biffar och stek dem i smör. Om man vill kan man panera; vända biffarna i lite mandelmjöl innan de steks.

  3. Lägg upp sallad och spenatblad på ett fat. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå de gröna bladen.

  4. Hacka löken och strö dem över tomaterna. Lägg på biffarna.

  5. Rör ihop smetana, vitlök, salt och vitpeppar. Servera till biffarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök