Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spenat- och grönkålsgratäng med brynt smör och pankoströssel. Underbar vegetarisk gratäng till jul som ska ätas nylagad och rykande varm.
Sätt ugnen på 225°. Repa grönkålen från stjälkarna. Finhacka stjälkar och blad var för sig. Förväll stjälkarna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Tillsätt grönkålsblad och spenat och förväll ytterligare ca 1 minut. Spola i kallt vatten och pressa ut vätskan.
Stuvning: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör ca 3 min. Rör ner mjölet. Vispa ner mjölk och grädde och låt koka ca 3 min. Tillsätt senap och 2 dl ost. Krydda med salt och peppar.
Pankoströssel: Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt pankon och låt den rostas ca 2 min.
Blanda oststuvningen med grönkål och spenat. Häll stuvningen i en ugnssäker form. Strö på 1 dl ost och pankoströssel. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera gratängen rykande varm.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: