Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och böngroddssallad

Recept på spenat- och böngroddssallad. Dressingen kan göras dagen före.

Spenat- och böngroddssalladSpenat- och böngroddssalladSpenat- och böngroddssallad
Spenat- och böngroddssallad Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3morötter- -4
  • 150 gböngroddar
  • 1romansallad
  • 100 gbabyspenat

Sesamdressing

  • 4 msksoja- ljus
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 tskströsocker
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 tsksambal oelek
  • 1 tsksesamolja

Garnering

  • 1 mskfurikakeblandning

Gör så här

  1. Skala morötterna, hyvla långa remsor med en skalare. Skölj böngroddarna. Bryt salladen i bitar.

  2. Dressing: Blanda alla ingredienser. Häll hälften över groddarna, låt ligga ca 30 min.

  3. Blanda sallad med groddar på ett fat. Häll över resten av dressingen. Strö på furikake.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Ulla Karlström