Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat- och ängssyresallad med clementindressing

Krispigt och fräscht! Ängssyra finns av märket Swegro men går bra att byta ut mot röd mangold.

Spenat- och ängssyresallad med clementindressingSpenat- och ängssyresallad med clementindressingSpenat- och ängssyresallad med clementindressing
Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2clementiner- -3
  • 0,5granatäpple
  • 2hjärtsallad- (gemsallad)
  • 1 krukaängssyra- röd eller röd mangold
  • 70 gbabyspenat

Dressing

  • 2clementiner- skal och saft
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 dlolivolja- mild
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Skölj clementinerna i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut  1/2 dl saft. Blanda clementinskal och -saft med senap och honung. Vispa ner oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala clementinerna med kniv och skär i skivor. Peta ut kärnorna ur granatäpplet.

  3. Lossa bladen från gemsalladen och halvera dem. Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: