Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenat i sesamsås  

Spenat i sesamsås är ett gott grilltillbehör. Såsen kan göras dagen före servering, men vänta med att blanda ner spenaten till strax före servering.

Spenat i sesamsås  Spenat i sesamsås  Spenat i sesamsås  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gspenat

Sesamsås

  • 100 gsesamfrön- rostade
  • 70 gtahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 2 mskmirin (söt matlagningssake)
  • 2 msksoja- japansk
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 krmshishimi togarashi- eller torkade chiliflakes
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 4pitabröd- grillade

Gör så här

  1. Mortla sesamfröna ordentligt. Rör ihop med övriga ingredienser till såsen, späd eventuellt med lite vatten. Krydda med salt.

  2. Förväll spenaten i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Kyl den i isvatten. Krama ut all vätska ur spenaten och blanda ner den i såsen. Servera med grillat pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?