Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spätzle

30 min.

Det är viktigt att arbeta smeten tills den lossar från bunkens kanter och tills det blir små blåsor i smeten för bästa konsistens.

Spätzle
Spätzle
Spätzle

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 3ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 50 gsmör- osaltat
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 krmmuskot- nymald

Gör så här

  1. Blanda mjöl, ägg och mjölk till en klimpfri smet. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Häll ut smeten på en skärbräda. Luta skärbrädan något mot grytan. Skär av små bitar av smeten och fös ner dem undan för undan i vattnet. Låt koka ca 5 min tills de flutit upp.

  2. Ta upp degbitarna med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Låt degbitarna rinna av i ett durkslag.

  3. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt degbitarna. Stek dem hastigt under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och muskot.

  4. Servera den nystekta spätzlen till oxsvansragun.

Vad tyckte du om receptet?