Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spättarullar med wasabi och sojabönor

Recept på spättarullar med wasabi och sojabönor. Wasabin påminner om pepparrot i smaken, vilket gör att den passar bra till bland annat fisk.

Spättarullar med wasabi och sojabönorSpättarullar med wasabi och sojabönorSpättarullar med wasabi och sojabönor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gspättafiléer
  • 600 gpotatis
  • 1purjolök- stor
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 burkfärskost- med wasabi (100 g)
  • 150 gsojabönor- frysta
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis och purjolök (spara lite till garnering) i en traktörpanna. Strö över 1 tsk salt och häll över grädden. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över 1 tsk salt. Klicka färskosten på fisken och rulla ihop. Lägg fiskrullarna på potatisen och strö över 1 krm peppar. Sjud under lock ca 5 min. Strö över sojabönorna och sjud ytterligare ca 2 min.

  3. Strö över den sparade purjolöken och servera.

Vad tyckte du om receptet?