Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 42g
Kolhydrater: 57g
Spättarullar med svampcrème och ärtris är festligt vardagsmat. Får du inte tag på spättafiléer kan de bytas ut mot annan vit fisk, t ex torsk. Lägg fisken på riset och klicka svampcrèmen ovanpå.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt riset och häll på 6 dl vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 6 min.
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Klicka på svampcrèmen och rulla ihop filéerna. Blanda ner ärterna i riset och lägg fiskrullarna ovanpå. Tillaga ytterligare 6–8 min tills fisken är genomkokt och riset är färdigt.
Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem på hög värme i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt. Strimla gräslöken.
Toppa fisken med champinjoner och gräslök och servera.