Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på spättarulader med romsås. Grönsakerna går bra att byta ut mot vad som finns i kylen, t ex spenat, blomkål, primörmorötter m m. Servera gärna rätten med citronklyftor.
Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka löken.
Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över hälften av löken och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Häll över 1/2 dl vatten och lägg på ett bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Lägg resten av löken i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, 1 dl vatten och buljongtärning. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt 1/2 dl sky från fisken. Mixa såsen slät med stavmixer, sila eventuellt för att få en slätare sås. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Rör ner romen i såsen strax före servering.
Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Skär romanescon i små buketter. Stek grönsakerna i 1 msk olja på hög värme tills de börjar mjukna och får fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Servera rulladerna med sås, grönsaker och potatis.