Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spättafiléer brukar vara ganska små, men när vi skulle fotografera detta recept var de så stora så att vi fick skära dem i mindre bitar. Det blir lika gott oavsett filéstorlek: frasigt, salt och med mycket persiljesmak.
Lägg 2 ägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Koka äggen i ca 8 min. Spola dem med kallt vatten, skala och hacka dem.
Hacka persiljan. Skala och finhacka löken. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Hacka ansjovisen.
Fräs löken i 1 msk smör i en stekpanna tills den mjuknat. Blanda i ägg, hälften av persiljan, ansjovis och senap. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Låt svalna.
Krydda spättafiléerna med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg ut hälften av dem på en skärbräda. Fördela ägg- och ansjovisfräset på filéerna. Lägg på de andra filéerna och tryck ihop.
Vispa upp 1 ägg i en djup tallrik. Lägg pankon i en annan tallrik. Vänd de dubbla fiskfiléerna först i ägg och sedan i panko. Låt dem ligga och torka på ett smörgåspapper i ca 10 min.
Stek fisken i 2 msk smör i ca 3 min på varje sida. Lägg dem på ett fat.
Bryn 2 msk smör i stekpannan. Häll i ansjovisspadet. Häll skyn över fisken och strö över resterande persilja. Servera med nykokt färskpotatis, sockerärter och gräddfil.