Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spättafilé, frasbakad

Det frasiga täcket ger spättafilén en lätt rökt smak och krispighet. Gör dubbel sats av potatismoset så räcker det till potatisbullar.

Spättafilé, frasbakad
Spättafilé, frasbakad
Spättafilé, frasbakad

Ingredienser

  • 500 gspättafilé- färsk eller tinad
  • 0,5 tsksalt
  • 75 gbacon
  • 2 dlpurjolök- strimlad
  • 4vitt bröd- skivor
  • 1 tskcitron
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Potatismos

  • 1 kgpotatis- mjölig
  • 3 dlmjölk
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Tillbehör

  • broccoli- eller annan grönsak

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 250°. Lägg ut spättafiléerna i en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Strimla bacon, skär bort kanterna på brödet som tärnas smått. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt purjolök och brödtärningar steka med tills brödet får färg och löken mjuknat. Tillsätt citronskal och peppar.

  3. Salta filéerna och fördela strösslet över. Stek fisken mitt i ugnen 5-7 min beroende på filéernas tjocklek.

  4. Pressa under tiden potatisen och rör i 2 dl varm mjölk, smör, salt och peppar. Smaka av och späd med mer mjölk om moset är tjockt. Servera med spätta och t ex kokt broccoli.

Vad tyckte du om receptet?