Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spätta i grön sås

Recept på spätta med grön sås. Detta är ett smidigt sätt att laga fisk på, spättarullarna kokas direkt i såsen så det blir mindre disk och fisken hinner dra åt sig den goda dillsmaken.

Spätta i grön sås
Spätta i grön sås
Spätta i grön sås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gspättafiléer
  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 1 knippadill
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 150 gräkor- skalade, i lake eller frysta
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken.

  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta, ca 3 min. Tillsätt crème fraiche och 1 dl vatten. Smula i buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt dillen, spara några kvistar till garnering. Mixa såsen slät med mixerstav.

  3. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla ihop filéerna. Lägg fiskrullarna i såsen och sjud under lock ca 5 min.

  4. Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  5. Toppa fisken med räkor och sparade dillkvistar och servera med potatis och ärter. 

Vad tyckte du om receptet?