Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på spätta med grön sås. Detta är ett smidigt sätt att laga fisk på, spättarullarna kokas direkt i såsen så det blir mindre disk och fisken hinner dra åt sig den goda dillsmaken.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i 1 msk olja i en gryta, ca 3 min. Tillsätt crème fraiche och 1 dl vatten. Smula i buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt dillen, spara några kvistar till garnering. Mixa såsen slät med mixerstav.
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla ihop filéerna. Lägg fiskrullarna i såsen och sjud under lock ca 5 min.
Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Toppa fisken med räkor och sparade dillkvistar och servera med potatis och ärter.