Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrissoppa med varma ostmackor

Veckans soppa gör vi på fryst sparris, den klarar att bevara sin goda smak i frysen. 

Sparrissoppa med varma ostmackor
Sparrissoppa med varma ostmackor
Sparrissoppa med varma ostmackor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 350 ggrön sparris- fryst + 50 g
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krmsalt

Ostmackor

  • 8 skivorlantbröd- (60 g/pers)
  • 100 gost- skivad (17 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär 350 g sparris i mindre bitar.

  2. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt.

  4. Fördela osten på brödet. Gratinera mackorna mitt i ugnen 6-7 min, tills osten fått lite färg.

  5. Skär 50 g sparris i mindre bitar och värm i soppan. Servera med varma ostmackor.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsberäknat 1 portion

Ca 340 kcal, 14 g fett, 18 g protein, 36 g kolhydrater