Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrissoppa med rucola


Denna sparrissoppa smakar väldigt gott, dessutom ser den riktigt läcker ut!

Sparrissoppa med rucola

Sparrissoppa med rucola

Sparrissoppa med rucola

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 ggrön sparris
  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 4 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 50 grucolasallad
  • salt- peppar

Garnering:

  • sparrisknoppar

Gör så här

  1. Bryt av nedersta, torra delen på sparrisen. Skala sparrisstjälkarna, skär av 12 knoppar med en bit av stjälken kvar och lägg i kallt vatten. Skiva resten av sparrisen.

  2. Skala och hacka löken. Fräs lök och hackad sparris i smör i en kastrull, tills löken blir blank. Tillsätt vatten, kycklingfond och mat­lagningsgrädde. Låt koka 5 minuter.

  3. Tillsätt rucolan, rör om och mixa ner den i soppan med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan och fördela i glas. Garnera med de sparade råa sparrisknopparna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök