Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna sparrissoppa smakar väldigt gott, dessutom ser den riktigt läcker ut!
Bryt av nedersta, torra delen på sparrisen. Skala sparrisstjälkarna, skär av 12 knoppar med en bit av stjälken kvar och lägg i kallt vatten. Skiva resten av sparrisen.
Skala och hacka löken. Fräs lök och hackad sparris i smör i en kastrull, tills löken blir blank. Tillsätt vatten, kycklingfond och matlagningsgrädde. Låt koka 5 minuter.
Tillsätt rucolan, rör om och mixa ner den i soppan med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan och fördela i glas. Garnera med de sparade råa sparrisknopparna.
Recept från Mitt kök