Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Soppan ska vara riktigt het när den serveras. Koka upp och skumma precis före servering och servera den gärna i förvärmda tallrikar eller skålar.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng bort den. Skär resten av sparrisen i bitar, lägg undan knopparna till garnering. Skala och skiva löken.
Lägg sparris och lök i en kastrull. Häll på vatten, grädde och vermouth och tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 5 min. Mixa soppan slät och skummig med stavmixer och krydda med salt och cayennepeppar.
Koka de sparade sparrisknopparna i lättsaltat vatten i ca 1 min. Låt rinna av.
Stek skinkskivorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt kallna. Bryt skinkan i små bitar.
Häll soppan i tallrikar och toppa med sparrisknoppar, smulad skinka och smörgåskrasse. Ringla i lite olja. Servera med bröd.
Läs också: