Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den färska sparrisen är ett självklart inslag på en vårmeny. Här har jag lagat en krämig förrättssoppa. Parmesankexen är också goda att servera till soppan.
Börja med att mixa ingredienserna till dilloljan.
Skala sparrisen. Skär bort den nedersta grova delen och knopparna på sparrisen. Väg stjälkarna, det ska bli 500 g.
Koka knopparna knappt mjuka i lättsaltat vatten, 5 minuter. Häll av kokvattnet, lägg knopparna i iskallt vatten så avstannar kokningen.
Skala och hacka löken. Koka lök och sparrisstjälkar i buljongen under lock tills stjälkarna är mjuka, 10 minuter.
Mixa soppan slät tillsammans med grädden och häll tillbaka den i kastrullen. Om sparrisen är trådig, häll soppan genom en sil. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll i det mousserande vinet precis vid servering och låt nu inte soppan koka mer. Häll upp soppan i tallrikar, lägg i sparrisstjälkarna och ringla över dillolja.
Recept från Mitt kök