Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrissoppa med färskostkräm & baconströssel - recept

Härlig och krämig soppa med goda smaker.

1 Bryt av den nedersta torra delen av sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs lök och sparris i en gryta med smör. Tillsätt buljongtärningar och kokande vatten. Låt soppan koka 10 minuter.

Sparrissoppa med färskostkräm & baconströssel - recept
Sparrissoppa med färskostkräm & baconströssel - recept
Sparrissoppa med färskostkräm & baconströssel - recept
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 ggrön sparris
  • 2schalottenlökar
  • 25 gsmör
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 8 dlvatten- kokande
  • 0,5 dlvispgrädde
  • salt- peppar
  • 1 tskhonung

Färskostkräm

  • 1 dlgrädde
  • 1 dlfärskost- naturell salt, peppar

Baconströssel

  • 0,5 pktbacon

Brödpinnar

  • 0,5pizzadeg- se recept till höger
  • 1ägg
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp under omrörning. Smaka av med salt, peppar och honung.

  2. Färskostkräm: Vispa grädden tjocka och blanda ner färskosten och vispa till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en spritspåse med rakt tyll.

  3. Baconströssel: Skiva baconen tunt och stek det krispigt i en het stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

  4. Brödpinnar: Dela degen i 20 bitar. Rulla dem på mjölat bakbord till lillfingertjocka, avlånga längder, cirka 20 centimeter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på bakgaller.

  5. Vid servering: Häll upp soppan i koppar och spritsa färskostkräm i en spiral i koppen. Strö över baconströssel och servera med brödpinnar

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök