Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig och krämig soppa med goda smaker.
1 Bryt av den nedersta torra delen av sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs lök och sparris i en gryta med smör. Tillsätt buljongtärningar och kokande vatten. Låt soppan koka 10 minuter.
Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp under omrörning. Smaka av med salt, peppar och honung.
Färskostkräm: Vispa grädden tjocka och blanda ner färskosten och vispa till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en spritspåse med rakt tyll.
Baconströssel: Skiva baconen tunt och stek det krispigt i en het stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
Brödpinnar: Dela degen i 20 bitar. Rulla dem på mjölat bakbord till lillfingertjocka, avlånga längder, cirka 20 centimeter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på bakgaller.
Vid servering: Häll upp soppan i koppar och spritsa färskostkräm i en spiral i koppen. Strö över baconströssel och servera med brödpinnar
Recept från Mitt kök