Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sparrissoppa. Sila gärna soppan om du vill ha den riktigt slät.
Ansa och skär sparrisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, men spara det till soppan. Spara sex sparrisknoppar till garnering.
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör 2–3 min. Tillsätt sparrisen och fräs ytterligare 1–2 min. Tillsätt vinet och sjud ca 1 minut. Häll i vatten och grädde och tillsätt buljongtärningen. Sjud under lock 10–15 min. Krydda med salt, peppar och socker.
Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Häll upp i portionskoppar och garnera med sparrisknoppar, krasse och peppar.