Recept: Kristina Eriksson
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sparrissmaken kommer verkligen till sin rätt i en soppa som den här.
Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Fräs den i margarin eller smör i en gryta tills den är mjuk.
Skär bort det grövsta på sparrisen och kasta det. Skär den i 3 centimeter långa bitar. Tillsätt sparris, vatten och buljongtärningar i grytan.
Låt sparrisen koka i 5-10 minuter tills den är mjuk.
Ta upp 8 sparrisknoppar som du ska ha till garneringen.
Kör soppan slät med en stavmixer eller använd en matberedare. Tillsätt mellangrädde och låt soppan småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite mjölk om den är för tjock.
Hacka purjolöken till garneringen i fina bitar.
Servera soppan med sparrisknoppar, crème fraiche, löjrom och purjolök.
Recept: Kristina Eriksson
Recept från Mitt kök