Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrissallad med spenat, kalkon och kokt ägg

Lättkokt sparris utgör basen i denna läckra lunchsallad. Ägg, avokado och kokt kalkon mättar och gör gott i kroppen. Dijonsenapssåsen smakar ljuvligt till.

Sparrissallad med spenat, kalkon och kokt ägg
Sparrissallad med spenat, kalkon och kokt ägg
Sparrissallad med spenat, kalkon och kokt ägg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sparrissallad

  • 1 knippagrön sparris
  • 200 gbabyspenat
  • 2ägg- kokta 7 minuter
  • 150 gkalkonbröst- kokt i tunna skivor
  • 2avokado
  • 0,5rödlök
  • örtsalt
  • 1 mskavokadoolja- eller olivolja
  • bladpersilja

Dijonsenapssås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskdijonsenap- grov
  • 1 tskhonung- flytande

Tillbehör

  • 4rågbröd
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter (skala sparrisen om de är kraftiga).

  2. Lägg upp spenat i en skål eller på ett stort fat.

  3. Dela sparrisen på mitten och lägg ovanpå spenaten.

  4. Skala och dela äggen på mitten.

  5. Lägg på ägghalvor och kalkonskivor.

  6. Skala och kärna ur avokadon, skär den i klyftor och lägg upp på salladsfatet.

  7. Huv rödlöken tunt och lägg på fatet.

  8. Ringla över oljan och strö på örtsalt.

  9. Dijonsenapssås

  10. Blanda crème fraîche, senap och honung och ringla över. Garnera med persilja.

  11. Tillbehör

  12. Ringla 1 msk olivolja över rågbrödsskivorna. Rosta i 225 grader i cirka 3 minuter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök