Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sparrissallad med rabarber och gurka. Testa en spännande och somrig smakkombination – gurka, rabarber och sparris.
Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skär i ca 2 cm breda bitar.
Koka upp vatten, citronsaft, salt och socker. Koka sparrisen ca 5 min, tills den är mjuk men med tuggmotstånd. Låt kallna i lagen.
Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa bort kärnorna och skär den i ca 1 cm breda bitar. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 mm breda skivor.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
Häll bort lagen från sparrisen och blanda grönsakerna med dressing och flingsalt precis före servering. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med små dillkvistar.