Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrissallad med rabarber och gurka

Recept på sparrissallad med rabarber och gurka. Testa en spännande och somrig smakkombination – gurka, rabarber och sparris.

Sparrissallad med rabarber och gurkaSparrissallad med rabarber och gurkaSparrissallad med rabarber och gurka
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gsparris- vit
  • 3,5 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 1gurka- stor
  • 100 grabarber

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 1 tskflingsalt
  • dill

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skär i ca 2 cm breda bitar.

  2. Koka upp vatten, citronsaft, salt och socker. Koka sparrisen ca 5 min, tills den är mjuk men med tuggmotstånd. Låt kallna i lagen.

  3. Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa bort kärnorna och skär den i ca 1 cm breda bitar. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 mm breda skivor.

  4. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.

  5. Häll bort lagen från sparrisen och blanda grönsakerna med dressing och flingsalt precis före servering. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med små dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?