Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispig grön sparris i en fräsch sallad med citronvinägrett.
Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull.
Skär bort den träiga nedre delen av sparrisen och skölj sparrisen. Är sparrisen grov så skala stjälkarna annars behövs det inte.
Koka sparrisen på medelvärme cirka 3 minuter. Ta av från värmen och kyl av snabbt (ställ kastrullen i iskallt vatten) för att undvika att sparrisen efterkokar. Sparrisen skall vara al dente, knaprig. Förvara sparrisen i koklagen i kylskåp om den inte skall serveras direkt.
Vid servering: Skölj salladen, låt rinna av. Skiva rödlök tunt eller skär i tunna klyftor.
Blanda olja och citron, skaka gärna i en burk med lock. Smaka av och tillsätt lite salt.
Lägg ett lager sallad i botten på ett relativt stort uppläggningsfat. Placera ut rikligt med sparris. Toppa med den skivade rödlöken.
Ringla citronoljan över salladen, när den skall ätas. Hyvla över rikligt med parmesan/ pecorino. Ställ gärna fram lite flingsalt, riven parmesan/ pecorino samt extra citronolja för den som önskar mer.
Recept från Mitt kök