Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En risotto kan varieras i det oändliga, nu på våren kan vi äntligen njuta av den med sparris. Servera den vårgröna risotton tillsammans med halstrad rödingfilé som kryddas med fänkål.
Skär bort den nedersta grova delen och knopparna på sparrisen. Lägg knopparna åt sidan så länge. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
Koka sparrisstjälkarna mjuka i lite av buljongen. Mixa dem sedan tillsammans med den buljong de har kokat i.
Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en gryta. Rör i riset och låt det fräsa med 2–3 min så att grynen blir glansiga. Häll på vinet och låt det koka in.
Späd riset med lite buljong i taget och låt den koka in innan mer tillsätts. Rör om regelbundet. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 min. Risotton ska vara krämig, men riskornen ska fortfarande ha en fast kärna i mitten.
Blanda i den mixade sparrispurén och knopparna när ca 5 min av koktiden återstår.
Ta risotton från värmen. Blanda i ost och krydda med peppar. Låt risotton vila under lock 2–3 min och späd eventuellt med mer buljong, risotton ska vara krämig.
Röding: Krydda fiskens köttsida med fänkål, salt och peppar. Stek fisken på köttsidan i smör ca 2 min. Vänd och stek på skinnsidan 3–4 min.
Servera risotton med nystekt röding och citronklyftor.
Recept från Mitt kök