Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är en variant på risotto men riset har här ersatts med ”minipastan” risoni vilket gör att rätten blir mer snabblagad jämfört med en klassisk risotto.
Gravad citron: Skär bort skalet från citronen och även allt det inre vita skalet. Ta bort eventuella kärnor och skär bort det hårda mellanväggarna. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda citronen med socker och salt och låt stå i ca 1 tim.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng bort den. Koka upp vattnet med 1 tsk salt. Lägg i sparrisen och låt koka i ca 2 min. Ta upp och spola hastigt av sparrisen med kallt vatten. Låt rinna av. Spara kokvattnet. Skär av knopparna från sparrisen och spara dem till garnering. Mixa sparrisen med kokspad och vin med stavmixer. Riv osten.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i ca 3 min. Häll över sparrisbuljongen och tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp. Blanda ner risonin och låt koka i ca 12 min, rör om då och då.
Rör ner nästan all ost i risonin, spara lite till garnering, och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Fördela risonin på tallrikar och toppa med kallrökt lax, gravad citron, sparrisknoppar, riven parmesan och dill. Servera genast.