Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrispizza med prästost

Den här pizzan har en nordisk smaksättning med ostkräm och grön sparris. God som den är, men det passar också bra att toppa den färdiggrillade pizzan med parmaskinka eller skivad, kallrökt lax.

Sparrispizza med prästostSparrispizza med prästostSparrispizza med prästost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- (färdigköpt eller hemgjord)

Topping

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tskhonung- flytande
  • 2 dllagrad prästost- riven
  • 250 ggrön sparris
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • flingsalt

Till garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, honung och ost. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna.

  2. Skiva sparrisen tunt på snedden.

  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra runda bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Sätt ugnen på 250 grader.

  5. Bred ostkrämen på pizzorna. Fördela sparrisen över. Droppa på olivolja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Strö på rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök