Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrispasta med lufttorkad skinka

Recept på sparrispasta med lufttorkad skinka. En lyxigare variant av den klassiska ­carbonaran.

Sparrispasta med lufttorkad skinka
Sparrispasta med lufttorkad skinka
Sparrispasta med lufttorkad skinka
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 550 gvit sparris
  • 350 gspaghetti
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlparmesan
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4äggulor
  • 100 gskinka- lufttorkad

Tillbehör

  • 1 mskolivolja
  • parmesan- riven
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala sparrisen och hyvla remsor med potatisskalare. Spara knopparna.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, lägg i sparrisknopparna när det återstår ca 4 min av koktiden och sparrisstrimlorna när 1 minut återstår. Häll av i durkslag.

  3. Koka upp grädden i kastrullen. Blanda spagetti och sparris med grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om ordentligt.

  4. Fördela pastan på tallrikar och lägg på äggulor och lufttorkad skinka. Strö över parmesan. Ringla över olja, strö på peppar och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?